Verslagje MCA teamtrial 02-12-2018.

Het had ‘s nachts flink geregend en om 8.00 uur s’morgens regende het nog.
Toch ging we met ons vieren, Michelle Peters, André Peters, Martin de Graaf en ondergetekende de Nonstops voor de MCA teamtrial uitzetten.

Het uitzetten van een trial nonstop voor een teamtrial is totaal anders dan voor een normale trial. Begin en eind moet breed genoeg zijn om met twee motoren naast elkaar te kunnen rijden. En dan een combinatie van verschillende kleuren sporen moet ook een kans van slagen hebben dat de rijders tegelijk aan het eind zijn, het witte spoor moet gemakkelijk te rijden zijn voor trial beginners maar moet ook weer voldoende lengte hebben zodat een gele rijder ook zijn spoor in de Nonstop kan afleggen.

Al met al veel hoofd brekens, overleg, en lopend uitproberen. Met de ervaring van de vorig jaren was het dan toch weer gelukt om ook op het nieuwe terrein, in de korte tijd van 2 uurtjes, vijf Nonstops uit te zetten.
De opkomst was magertjes, er waren naast de 4 uitzetters nog 4 rijders gekomen, Rob Smit, Teun Honders, Rudi van Weelden, en Henny Blanke

De teams werden willekeurig samen gesteld, beginnend met een witte en gele rijder , blauw / geel, blauw plus /rood.
Er waren uiteindelijk 4 teams samengesteld.

Voor iedereen was het weer een uitdaging om met z’n tweeën tegelijk de nonstop in te gaan en proberen om aan het eind er weer tegelijk met z’n tweeën er uit te gaan.
Overleg en team tactiek waren hard nodig. De betere rijders gaven de mindere rijders tips en rij adviezen.
De gele rijders moesten aardig de gang er in houden om op tijd en tegelijk met hun team maatje aan het eind te komen. Dit zorgde ook voor de gele rijders de nodige strafpunten.

Later in de ochtend klaarde het wat op en werd het droog. Met zijn achten hebben we toch weer plezier gehad en moesten dan thuis toch nog even de motor met de tuinslang schoon spoelen.

Klik hier voor de uitslag van de Teamtrial van MCA.

Ik heb ook een uitslag gemaakt van de individuele rijders punten. 
Klik hier voor de individuele uitslag.

Alle opbouwers, en triallisten bedankt.
Het volgende MCA trial evenement is de “Christmas Pleasure Trial” op zondag 23-12-2018

Namens het bestuur van MCA,

Prettige Kerstdagen en een gezond en sportief 2019.

Pé Geurtsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.