Verslag en uitslag Team Trial zondag 2 december.

Het had ‘s nachts gevroren en om 8.00 uur s’morgens was het donker, koud en de grond wit door de vorst.
De eerste hindernis was het slot openen van het hek want dat was ook bevroren , met een beetje teflon spray en een aansteker, toch het slot open gekregen. We waren met z’n drieën, Michelle Peters, André Peters en ondergetekende, om  de Non-stops voor de MCA team trial uitzetten.
Het leek wel op een vervoegde kersttrial, met die witte omgeving!

Het was een hele toer om toch de pijltjes in de bevroren grond te krijgen, maar meestal was bij een graspolletje, boompje of struikje of net achter dat hobbeltje een zacht plekje te vinden.

Het uitzetten van een trial nonstop voor een team trial is totaal anders dan voor een normale trial. Begin en eind moet breed genoeg zijn om met twee motoren naast elkaar te kunnen rijden. En dan een combinatie van verschillende kleuren sporen moet ook een kans van slagen hebben dat de rijders tegelijk aan het eind zijn, het witte spoor moet gemakkelijk te rijden zijn voor trial beginners maar moet ook weer voldoende lengte hebben zodat een gele rijder ook zijn spoor in de non-stop kan afleggen.

Al met al veel hoofdbrekens, overleg, en lopend uitproberen. Met de ervaring van de vorig jaren was het dan toch weer gelukt om in de korte tijd van 2 uurtjes, vijf non-stops uit te zetten.

De opkomst was zodanig dat we 8 teams van 2 trial rijders hebben kunnen formeren.
Er was één witte rijder, Peter Alblas, en was pas begonnen met trial rijden.
De uitgezette non-stops leende zich er niet voor om een witte met een gele rijder te combineren, i.v.m. de lengte van de verschillende kleur sporen.  We hebben deze witte rijder daarom aan een blauwe rijder gekoppeld. Dit bleek uiteindelijk Rob Smit te zijn geworden.

Dit beginner / instructeur team, Rob heeft als instructeur op moeten treden om Peter wegwijs te maken in het witte spoor en moest dan ook nog zijn eigen blauwe spoor eigen maken. Helaas bleek dit te veel van het goede, hierdoor waren de strafpunten niet meer te registreren. Maar blijkbaar hebben beide heren het wel naar hun zin gehad, Peter had z’n rug goed nat van de inspanning en Rob ging ook moe maar voldaan naar huis. Rob bedankt voor je inzet!

De andere teams werden willekeurig samen gesteld, beginnend met een blauwe en geel+ rijder , blauw /  geel, blauw plus /rood.
Zo ontstond er een Pre 65 Classic Team bestaande uit Louis de Grave, blauwe spoor met een Matchless en Pé Geurtsen, gele spoor, met een BSA.Het Team Droppers,  Henk Jan, gele spoor, met Honda Twinshock, en z’n zoon Sten, blauwe spoor, met een moderne Sherco.
Twee Honda twinShock Teams, Ed Olij met Remy Janssen en Teun Honders met André Peters.
Twee Moderne Teams, Rudi van Weelden met Jeroen Teunissen van Manen en Ton de Rover met Simon Koote.
En nog een Mixed Team, dame met heer, twinshock met pre 65, Honda met Bultaco, bestaande uit Michelle Peters en Herman Leunen(sr).

Voor iedereen was het weer een uitdaging om met z’n tweeën tegelijk de nonstop in te gaan en proberen om aan het eind er weer tegelijk met z’n tweeën er uit te gaan. Overleg en teamtactiek waren hard nodig. De betere rijders gaven de mindere rijders tips en rij adviezen.
De geel+, gele en rode rijders moesten aardig de gang er in houden om op tijd en tegelijk met hun team maatje aan het eind te komen. Dit zorgde er ook voor dat de geel+, gele en rode rijders de nodige strafpunten verzamelden.

Al met al was het heerlijk weer om te trialen.
Er waren later nog wat trial rijders gekomen die toch ook de nonstop spoortjes gingen proberen of vrij rond reden.
Om 11.15 uur werd er een pauze in gelast om een warme kop koffie of warme chocomelk in de kantine te drinken.
Na afloop werden er nog en paar Hondaatjes door Simon Koote ge-tuned (afgesteld) en werd er nog flink na gepraat.

Zie hieronder de uitslag van de team trial.
Ik heb ook een uitslag gemaakt van de individuele rijders punten.

Alle opbouwers, triallisten en toeschouwers bedankt!
De Nonstops blijven nog een week staan, zodat men nog op woensdag, zaterdag of zondag de verschillen de kleur spoortje kan oefenen.

Het  volgende MCA trial evenement is de “Christmas Pleasure Trial” op zondag 22 december.

Klik hier voor meer info over de Christmas Pleasure Trial.

Namens het bestuur van MCA,

Prettige Kerstdagen en een gezond en sportief 2020.

Pé Geurtsen

Reacties zijn gesloten.