2 Day Trial CostaBrava 16/17 november 2019.

Aan de Costa Brava in het plaatsje S’Agaró wordt jaarlijks in november een prachtige 2 daagse classic trial georganiseerd. Inschrijving en start is in Hotel S’Agaró. Na meer dan 5 jaar er over gepraat te hebben zijn we dit jaar naar Spanje vertrokken. Donderdag voor de wedstrijd zijn wij, Berry, Herman jr en ik aangekomen in S’Agaró. Berry om zijn fraaie aluminium achterbruggen te verkopen en Herman en ik om te rijden. Eduard  kon helaas niet mee maar middels groepsapp bleef hij op te hoogte. Je kan daar in een Hotel verblijven of gewoon met je camper langs de weg staan vlak bij de start.

Op 2 september ingeschreven bij de, binnen 45 minuten waren alle 400 beschikbare plaatsen vol. Naast deelname aan de trial kan je ook alleen de route rijden, hiervoor worden nog 50 rijders extra toegelaten.

Er zijn 4 kleuren die je kan rijden en dan is er nog onderscheid in twinshock, pre ’80, pre ’75 en pre ’65.  Niet alles mogelijk bij elke kleur, check zelf de site van 2 day trial Costa Brava. Rood voor de Elit, Blauw voor experts, Groen voor trialers en Geel weer iets makkelijker (of minder moeilijk). Wij hebben expert gereden.

Organisatie is heel relaxed, hele vrijdag voor aanmelden en verder is iedereen zeer behulpzaam. Kaart wordt niet meer gebruikt maar met een chip en scanners wordt de score per nonstop direct doorgegeven en is online te volgen op trialgo.es. Werkte echt heel goed.

Motoren opgesteld bij het Hotel en de start vanaf halfnegen iedere minuut 4 rijders. Ongeveer helft van de rijders rijdt geel en zij rijden 20 andere nonstops dan groen, blauw en rood. Iedereen rijdt wel zelfde ronde van 40 km. Per dag maar 1 ronde en halverwege krijg je benzine en een lunch. Laatste twee nonstops op een pier en boulevard in Sant Feliou de Guíxols met wederom een gezellige lunch.

We hebben allebei wel pech gehad. Ik eerste dag een lekke band waardoor ik 13 nonstops niet heb kunnen rijden. Voordat je terug bent en weer op koers loop je 2 uur achter en zijn de nonstops verlaten omdat wij ook als bijna laatste waren gestart. Herman had griep en daardoor de tweede dag te weinig energie om alle nonstops te rijden.

Fraaie nonstops met minimaal pijltjes maar zeer uitdagend vanwege de rotst ondergrond en grote hoogte verschillen. Zijn we niet gewend en wellicht hebben we een klasse te hoog ingeschreven. Moeten we nog maar even over nadenken voor een volgende keer. Route is ook heel mooi, prachtig uitzicht over de dorpjes en bijna een hele lange nonstop op zich. De minder geoefende rijder zal alleen aan de route al een hele kluif hebben.

Als alles meezit volgende jaar weer, Herman beetje meer lucht in de longen en ik in de band en dan 2 dagen alles rijden.

Onno

Reacties zijn gesloten.