Verslag Nationale Trialdag 27 augustus

Gelukkig heb ik gisteren de gelegenheid gekregen om de broodjes voor de lunchpakketten van alle vrijwilligers te smeren, dat scheelt weer een uurtje eerder opstaan.

Bepakt en bezakt met koeltassen staan we voor 8 uur bij de kantine van het motorsportpark Gelderland Midden. Daar zijn al een behoorlijk aantal mensen druk bezig met hun voorbereidingen. Tenten ten behoeve van de verkoop van trialspullen worden opgezet. Nonstops worden uitgezet. Motoren uitgeladen. Het parkeerterrein is gemarkeerd. Tafels voor de uitgifte van de verzekerings- en deelname bewijzen worden klaargezet. Alles is tot in de puntjes voorbereidt, formulieren, pijlen, hesjes, armbandjes, helmmutsen en nu zijn ook de lunchpakketten gearriveerd.

Na een korte instructie van Henk (tenslotte heeft hij ervoor gezorgd dat ieder thuis al de instructies via de mail heeft ontvangen) kunnen we aan het werk. We zijn dan nog in de afwachtende fase, we hebben geen idee wat we verwachten moeten. Het is de eerste keer dat we als MCA dit evenement organiseren en hopen dat het een succes wordt. Dat wil zeggen dat we hopen op bekendheid van het trialterrein van Motorclub Arnhem bij een groter publiek en dat we meer leden zullen mogen verwelkomen in de nabije toekomst.

Om 10 uur gaat het evenement van start en dan druppelen de eerste enthousiaste deelnemers binnen. Sommige met de portemonnee in de hand: “Nee, hoeft ik echt niks af te rekenen? Nee, echt geen rijderspas vandaag, en de KNMV heeft de verzekering gesponsord. Al snel staan er behoorlijk veel mensen in de rij om zich in te schrijven en dat loopt zo door tot na de middag.

Buiten is iedereen in volle gang. Op het oefenterrein staan al zoveel kleine startende trialistjes te wachten op hun eerste gemotoriseerde ritje dat er snel wat extra leenmotorfietsjes ter beschikking worden gesteld door………… Verderop wordt serieus geoefend door middel van het rijden van slalommen, ook daar onder begeleiding van ervaren clubleden. De inspanning is duidelijk af te lezen van de gezichten. Mannen, vrouwen, kinderen, allemaal hebben ze een schittering in de ogen, een blos op de wangen en het zweet op de rug. Je hoort het wel vaker en het geldt ook hier: het ziet er zo makkelijk uit maar het kost toch meer moeite dan verwacht!

Verderop op het terrein zijn verschillende non- stops uitgezet voor mensen die nog een stapje verder willen of die al meer ervaring. Hier staan motoren klaar en helpen vrijwilligers je verder. Ook daar wordt veel gebruik van gemaakt zeker als de dag wat verder gevorderd is.

De zon schijnt en het is hartstikke druk geweest. Wat een goed idee was dit!

Foto's bron: Tjalle Beumer

Klik hier voor foto's van het evenement.

img2.jpgimg5.jpgimg1.jpgimg42.jpgimg3.jpgimg2.jpgimg5.jpgimg1.jpgimg42.jpgimg3.jpg